2009. július 8., szerda

Kollaboráció vagy ellenállás?

Kik is nálunk a kollaboránsok?
Egy válasz: Akiket idegen szuronyok ültettek Magyarország kormánya vagy pártjai élére. Avagy társadalmi - gazdasági pozícióba."
Na már most, hogy mi is az a "szurony" azaz kényszerítő eszköz?
Ez ugye a fegyver. Modern társadalmainkban a fő fegyver a pénz és az ő szolgálólányai a jogrendszer és a média.
Magatartásunkat közösségi szinten a jog, az erkölcs és a morál szabályozza. (Lám, ezek is értelmezést igénylő fogalmak.)
Nem lényegtelen kérdés az, hogy kinek-kinek közülünk milyen
- jogai
- erkölcse
- morálja
van.
Na és az sem mindegy - sőt - hogy közösségeinknek milyen van. Az egymással szemben álló Birodalmak egyik fő jellemzője, hogy más-és bennük a
- jog
- erkölcs
- morál.
Leegyszerűsítve más-és más válaszokat adnak a jó (követendő) és a rossz (tiltandó, büntetendő) kérdésekre. Ennek a jelenségnek egyik kiemelkedő példája az amisok léte. Az amisok vallásilag szabályozott közösségeit Európa kitagadta, az USA törvényhozása ma is "tolerálja".
A magyar sors meghatározó jellemzője az ország földrajzi és geopolitikai fekvése. Ezt mutatja a történelme. Hol Keletről, hol Nyugatról történnek a mindent felforgató beavatkozások - rendszerváltások - melynek hatására a "jófiúkból" rosszfiúkat generálnak oda-vissza legalább is a közbeszéd, a tömegkommunikáció szintjén. (Mind a jog, erkölcs és morál szintjein egyaránt.) Mindezt a magyarság tűrni kénytelen, erőforrásai szűkössége és többek között vallási megosztottsága okán is.
A magyar társadalom egyik fő jellemzője az, hogy folyamatosan kollaborál - a túlélés - és ellenáll - a megmaradás - okán.
Ebből fakadóan egyszerre vagyunk tehát kollaboránsok és ellenállók, azaz rebellisek, így a nagyhatalmak - ügynökeik - számára megbízhatatlanok, hiszen sem zsigereinknek sem hagyományainknak nem megfelelő megoldásokat erőltetnek ránk.
Ma a Globális Pénzdiktatúra éráját éljük. A kényszerítő eszközök a
- jogrendszer
- pénz
- média.
Az indivídum - identitásunk - szentháromsága, úgymint a Szeretet - Értelem - Hatalom szétválaszhatatlan egységéből nézve bizony elnyomottak vagyunk ma is.
Ma is jellemzően idegen ügynökök befolyása alatt álló alkalmi kollaboránsokra és ellenállókra oszlunk. Megtesszük azt is, amit nem szeretünk, aminek értelme sincs, ám jól megfizetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése