2009. július 5., vasárnap

Volt munkásőrök a Magyar Gárda Mozgalom mellett?

A magyar társadalom geopolitikai fekvéséből fakadóan 1000 éve megosztott. A mindenkori magyar társadalom szinte minden társadalmi rétegében, szervezetében benne van ez a megosztottság, törésvonal. A nemzetiek illetve a birodalmakkal kollabarálók szemben állása.
Így volt ez a kuruc labanc harcok idején. Erről ír Jókai Mór a Kőszívű ember fiai c. regényében. Így volt ez a kádár érában és így van ez ma is.
Nem csoda tehát az, ha volt munkásőrök, akik a munkásőrségen belül nemzeti érzelműk voltak (ahogy a magyar szocialista munkáspárton, majd jogutódján a szocialistákon belül is megvolt a nemzeti és internacionalista szembenállás, ahogy a mai magyar parlamenti pártokon belül ez a fajta törésvonal kitapintható, igaza van Dr. Bogár Lászlónak) a Magyar Gárda Mozgalomnak drukkolnak. A Magyar Gárda Mozgalomnak, az Önkénteseknek a nemzeti érzésű emberek drukkolnak, legyenek azok bárhol. Őket sejtette meg Orbán Viktor az egy a zászló eszméjével, a mindenhol jelen lévő nemzeti érzést.
"Lehajtott fejre, nem sújt a kard." Tarja egy román közmondás és tény, el is szaporodtak Erdélyben, ahogy nagy szaporaságot mutatnak ma az országban a romák is. Ám vannak, akik nem tudnak és nem is akarnak rabságban, tolvajságban, igazságtalanságban élni! Ilyen a magyar. Ez a magyarság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése