2009. június 21., vasárnap

Meg kellett-e szüntetni a Munkásőrséget?

A Munkásőrség jogutód nélküli megszüntetését a Szabad Demokraták által szervezett úgynevezett 4 igenes népszavazás döntötte el. Ám mindig jól dönt a népszavazás?
A válasz egyértelműen nem. Ezt mutatja a történelem.
Az úgynevezett rendszerváltás idején 1989 évben a Kelet-Európai államok, így Magyarország is nemzetközi forgatókönyv szerint alakította át jogrendjét. A forgatókönyveket a Nyugat írta.
A Munkásőrség átalakítására, átszervezésére is - ismereteim szerint - megvolt a terv, amelyet John Palmer az USA akkori magyarországi nagykövete ismertetett Dósa Istvánnal, a Munkásőrség Országos Parancsnokhelyettesével. A konkrét elképzelés az volt, hogy az Őrséget az USA Nemzeti Gárda mintájára szervezik át, miután többpárt rendszer várható, így nem tartozhat egyetlen párt irányítása - az MSZP - alá sem. Lényegében egy modern nemzetőrséggé kívánták átalakítani. Mi volt ennek az akadálya? Nem a munkásőrök, a munkásőrség vezetése, hanem a Szabad Demokrata körök által a médiában keltett hisztéria. Szinte ugyanazok - egyanazon családok, üzleti és baráti klánok - keltették akkor a hisztériát, akik most rasszistáznak, és a Jobbikot szélsőségezik és fasisztázzák le. Akik gerjesztik a magyar és a roma ellentéteket.
Régi trükk: "Ha nem akarsz bekerülni a transzportba, te olvasd a listát!"
Szabad Demokrata aktivisták a volt munkásőrség hírrendszerének a kábeljeit roncsolásos módszerrel elvágták, több milliós károkat okozva ezáltal az állami tulajdonban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése